Pravila zaštite privatnosti (Privacy policy)

1. Opće informacije

Ova Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje Vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s vašim podacima.

Pojam “osobni podaci” odnosi se na sve podatke koje se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (“ispitanik”). Stoga, radi se o svakoj informaciji kojom se izravno može utvrditi identitet pojedinca ili pomoću koje se može utvrditi identitet pojedinca kao što su ime, osobni identifikacijski broj, poštanska adresa i adresa e-pošte. Utvrđivanje identiteta može biti izravno samom informacijom ili u poveznici s bilo kojom drugom informacijom u našem posjedu ili za koju je izgledno da će doći u takav posjed.

Digital Marketplaces d.o.o. (dalje: “DM“ ili “mi“) djeluje u svojstvu voditelja obrade podataka u vezi s obradom osobnih podataka korisnika svojih usluga i posjetitelja (dalje zajedno: “Korisnici“) DEALio digitalnog oglasnika, te bilo kojeg od njegovih dijelova, poddomena, web stranica i aplikacija (dalje zajedno: “Platforma“). To znači da DM odlučuje o načinu na koji se ti osobni podaci obrađuju i u koje svrhe se obrađuju, sve u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka EU 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke zakonito, pošteno transparentno. Posebno pazimo da prikupljamo i dalje obrađujemo samo one osobne podatke koji su potrebni u vezi sa svrhama u koje se obrađuju te da ih ne obrađujemo na način koji nije u skladu s tim svrhama.

2. Način i svrhe obrade osobnih podataka

Korištenje Platforme

Pristup Platformi je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko se odlučite registrirati, možete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti stranice (npr. kreirati vlastiti profil, predbilježiti se za primanje obavijesti putem elektroničke pošte i sl.) Prilikom Vaše registracije (kreiranja Vašeg korisničkog računa) prikupljamo vaše osobne podatke: korisničko ime i lozinku te broj mobitela i e-mail adresu. Navedene podatke koristimo isključivo radi kontaktiranja. Vas od strane DM i drugih korisnika Platforme. Nadalje, ukoliko odlučite koristiti usluge Platforme na način da oglašavate prodaju određenih proizvoda, tada prikupljamo i Vaše ime i prezime, adresu, OIB i datum rođenja. Svim korisnicima prilikom njihovog stupanja na vašu osobnu stranicu vidljivao je vaše ime i fotografija vašeg korisničkog računa (ukoliko ste takvu fotografiju postavili)inicijal prezimena, kontakt mobitel kao i sadržaj svih vaših objava na vašoj osobnoj stranici. Naša Platforma na taj način omogućuje transparentno postupanje i provjeru vjerodostojnosti objavljenih oglasa. Obrada osobnih podataka koje ste nam pružili prilikom registracije (kreiranja vašeg korisničkog računa) te korištenjem funkcionalnosti i sadržaja putem istog temelji se, osim na Vašoj privoli, još i na obradi nužnoj za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora, a osobito radi poboljšanja korisničkog iskustva, informiranja o novim proizvodima i uslugama Platforme, pretraživanja i korištenja platforme, komunikacije s korisnicima, slanja marketinških materijala ili promocija (newsletter, nagradna igra, slanja odgovarajućih reklamnih poruka), pružanja korisničke podrške, te obveza koje proizlaze iz Direktive Vijeća EU br. 2021/514 (DAC 7). Osobne podatke koje nam pružite kreiranjem korisničkog računa i korištenjem funkcionalnosti i sadržaja putem istog obrađivat ćemo za vrijeme postojanja ove stranice, odnosno za vrijeme trajanja Vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite njihovo daljnje čuvanje.

U postavkama svojeg korisničkog računa uvijek možete vidjeti koje smo vaše osobne podatke prikupili, možete ih ispraviti te prenijeti na svoje računalo ili drugi medij. Možete i obrisati svoj račun čime će svi vaši osobni podaci koje ste nam dostavili prilikom registracije biti izbrisani.

Kolačići

Osim podataka koje prikupljamo putem naše Platforme kao što je opisano gore, koristimo tehnologiju za automatsko prikupljanje informacija o uporabi naše Platforme. Primjerice, naš mrežni poslužitelj automatski bilježi kada posjetitelji posjete našu Platformu, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, datum prvog i zadnjeg posjeta stranici, koliko i koje podstranice je posjetitelj otvorio, vrstu uređaja koji posjetitelj upotrebljava i sl. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našom internetskom stranicom i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu stranicu te da poboljšamo vaše iskustvo korištenja naše internetske stranice i usluge.

Također, internetska stranica www.dealio.com prati vaše preferencije na temelju sadržaja koje pregledavate na web stranici. Koristimo ove podatke kako bi vam predložili sadržaje koji će što bolje odgovarati vašim preferencijama. Preferencije se vežu samo uz internet preglednik odnosno uređaj koji trenutno koristite. U tom slučaju preferencije nije moguće prenositi na druge preglednike niti ih je moguće povezati s vama kao osobom ili bilo kojim osobnim podatkom. Kako bismo automatski prikupili podatke opisane u prethodnom odjeljku, koristimo „kolačiće“. Kolačić je mala količina informacija koja se šalje u vaš preglednik i pohranjuje na tvrdom disku vašeg računala. Molimo pogledajte naša Pravila o kolačićima za dodatne informacije o kolačićima koje koristimo na našim stranicama i kako možete promijeniti svoje postavke da biste prihvatili, obrisali ili odbili kolačiće.

Promotivne poruke

Ukoliko želite primati promotivne poruke o našim proizvodima i uslugama možete odabrati jednostavnu prijavu Vaše e-mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije. U svakom trenutku možete povući svoju privolu za primanje promotivnih poruka na način da sami isključite tu funkcionalnost kroz postavke korisničkog računa ukoliko ste registrirani korisnik odnosno slanjem poruke putem kontakt forme ukoliko niste registrirani korisnik. Povući svoju privolu za primanje promotivnih poruka možete i odabirom ponuđene opcije povlačenja privole u svakoj zaprimljenoj promotivnoj poruci. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo temeljem Vaše privole isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. organizacije i vođenja pojedine nagradne igre, odabir i kontaktiranje dobitnika, objava imena dobitnika, dostave nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam Vaše ime, prezime, e-mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade. Prikupljene podatke brisat ćemo nakon isteka 12 mjeseci od objave dobitnika, osim ukoliko čuvanje podataka nije nužno za potrebe obrane od pravnih zahtjeva ili ostvarivanja naših prava. Ukoliko ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru dali svoju privolu za primanje promotivnih poruka, u svakom trenutku možete povući svoju privolu za primanje promotivnih poruka na način da sami isključite tu funkcionalnost kroz postavke korisničkog računa ukoliko ste registrirani korisnik odnosno slanjem poruke putem kontakt forme ukoliko niste registrirani korisnik. Povući svoju privolu za primanje promotivnih poruka možete i odabirom ponuđene opcije povlačenja privole u svakoj zaprimljenoj promotivnoj poruci. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Ankete i upitnici

Kroz ankete i upitnike prikupljamo informacije o vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e-mail adresom kroz web obrazac ili odabirom opcije kroz svoj korisnički račun.

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. U svrhu odgovaranja na upite možemo obrađivati vaše osobne podatke koji uključuju ime i prezime, e-mail adresu, telefonski broj. Takva obrada temelji se na poduzimanju radnji na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora ili našem legitimnom interesu. Vaši osobni podaci obrađivat će se za vrijeme potrebno za ispunjenje ove svrhe, ali ne duže od godine dana. Osobni podaci koji su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 24 mjeseca od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača. U slučaju da Vi kao korisnik ne dostavite navedene osobne podatke kao što je e-mail adresa ili telefonski broj možda nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit.

3. Primatelji osobnih podataka

DM će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudova).

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba, a koji izvršitelji obrade primjenjuju odgovarajuće tehničke i sigurnosne mjere za osiguravanje zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka. Ako prenosimo osobne podatke izvan Europskog gospodarskog prostora, mi ćemo, kako nalažu važeći zakoni i propisi, osigurati da su prava ispitanika primjereno zaštićena odgovarajućim zaštitnim mjerama.

U nastavku se navodi popis drugih primatelja Vaših osobnih podataka.

Naziv Pružatelj usluga Svrha Trajanje
CRM sustav SalesForce Korisnicki pregled 360, višekanalna korisnička podrška (automatsako čavrljanje, čavrljanje uživo Chat, e-pošta), funkcionalnost prodaje, automatizirano putovanje kupca, modul usluge digitalnog sadržaja za automatiziranu prodaju s dodatnom vrijednošću na temelju segmentacije i ponašanja kupaca
ERP SAP Knjiženje izlaznih računa, saldo konti korisnika uključujući i korisnike fizičke osobe i njihove osobne podatke (ime, prezime, adresa)
Fiskalizacijski servis DDDinvoices Fiskalizacija izlaznih računa (uključujući i korisnike fizičke osobe)
Plaćanje CC, SEPA, CorvusPay naplata kupljenih Dealio proizvoda terećenjem korisničkih kreditnih i debitnih kartica i IBAN
AI moderacija oglasa i korisničkih poruka Utopia Kontrola ispravnosti sadržaja oglasnog materijala (tekst, slike), kontrola komunikacije korisnik2korisnik
Hosting Bunny, CloudFlare, Digital Ocean Pohrana svih podataka generiranih na platformi oglasi, korisnički podaci, podaci o korištenju, izdanim računima
Data Warehouse Hetzner Prikupljanje i pohrana podatka nastalih korištenjem Dealio platforme i podataka iz trećih izvora u svrhu naprednih poslovnih analiza i behaviour analiza
Vizualizacija analize podataka MS Power BI Vizualizacija analiza poslovnih i behaviouralnih analiza podataka
Maping sustav GoogleMaps Prikaz geografske lokacije korisnika i predmeta prodaje  
Maping sustav Open street Map Prikaz geografske lokacije korisnika i predmeta prodaje
Maping sustav TravelTime Prikaz geografske lokacije korisnika i predmeta prodaje, kalkulacija vremenske udaljenosti
Traffic analytic Google Analytics Analitika posjećenosti platforme, analitika korisnikovog ponašanja
Programatic advertising Google Ad Sense Targetirano prikazivanje oglasnih poruka trećih strane
Consent Management servis Didomi Consent management
SMS MFA servis Telesign Verifikacija korisnika slanjem jedinstvenog verifikacijskog SMS koda korisniku
Mailing servis Sendgrid Slanje transakcijskih (potvrda registracije, podsjetnici, preporuke, ...) i promotivnih e-mailova korisniku  
Chat servis SendBird Integrirani sustav komunikacije među korisnicima (buyer/seller) i Dealio/korisnik
Geolokacijski servis Abstract Geografska lokacija korisnika putem IP adrese
Know your customer Blinking Provjera stvarnog identiteta korisnika,
Engagement & Retention analitika HotJar, UXCam app engagement i retention analitika sa heatmapama i snimkama svake korisnikove interakcije sa aplikacijom

4. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo zaštitili osobne podatke od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, zlouporabe te spriječili svaku neovlaštenu ili nezakonitu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga te koji zaposlenici su potpisali odgovarajuću izjavu o povjerljivosti. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje negoli je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

5. Daljnja obrada u nove svrhe

Ako namjeravamo koristiti vaše osobne podatke u novu svrhu, koja nije obuhvaćena ovim Pravilima, tada ćemo vam prije započinjanja obrade i određivanja relevantnih svrha i uvjeta obrade pružiti novu obavijest u kojoj se objašnjava ta nova uporaba. Ako i kadgod je potrebno, zatražit ćemo prethodnu privolu za takvu novu obradu.

6. Koliko dugo čuvamo osobne podatke

Čuvat ćemo osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe obrade navedene gore te će se to razdoblje razlikovati ovisno o određenoj svrsi. Ako obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju Vaše privole, takvi osobni podaci obrađivat će se samo za vrijeme trajanja privole koju u svakom trenutku možete povući. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. Ako to učinite, prestat ćemo obrađivati takve osobne podatke u svrhe za koju ste dali svoju privolu.

Nakon što osobni podaci više ne budu potrebni u svrhu u koju su prikupljeni, uništit ćemo ili anonimizirati te osobne podatke tako da više ne budu u obliku koji dopušta identifikaciju ispitanika, osim ukoliko je iste podatke potrebno pohraniti na određeno razdoblje, sukladno mjerodavnim propisima, odnosno propisanim zastarnim rokovima za potrebe obrane od pravnih zahtjeva ili ostvarivanja naših prava u kojem slučaju se isti podaci više neće obrađivati u druge svrhe.

7. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi Vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava: • pristup podatcima koji se odnose na Vas (pravo od nas ishoditi potvrdu u vezi s time obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na dotičnog ispitanika ili ne te ako je to slučaj, pristup takvim osobnim podacima) • ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni i potpuni • brisanje osobnih podataka, ako više nisu nužni u svrhe u koje DM obrađuje iste podatke (npr. zatvaranje korisničkog računa) • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost • zatražiti pružanje Vaših osobnih podataka te, ako je moguće, izravno prenošenje tih podataka drugom voditelju obrade, ako je primjenjivo (npr. spremanje Vaših podataka koji su nastali upotrebom korisničkog računa na vaše računalo ili drugi medij) • u bilo kojem trenutku povući privolu za obradu podataka ako se obrada odvija na temelju privole (npr. za primanje promotivnih poruka) • pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka, ako je primjenjivo. Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka na kontakt: Selska cesta 136 , HR – 10 000 Zagreb, email: [email protected]

8. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi za ostvarivanjem gore navedenih prava, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte [email protected] ili putem linka Kontakt.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka DM će ispitaniku na njegov zahtjev pružiti informacije o poduzetim radnjama bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od mjesec dana od zaprimanja zahtjeva. Taj se rok može prema potrebi produljiti za dodatna dva mjeseca, uzimajući u obzir složenost i broj zahtjeva. Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka
Digital Marketplaces d.o.o.
Radnička cesta 22
HR – 10000 Zagreb
mob: +385913333698
email: [email protected]

 

9. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila. Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

Neprestano pratimo i poboljšavamo naše prakse zaštite podataka. Zbog tih kontinuiranih izmjena, izmjena u zakonu i promjenjive prirode tehnologije, naše prakse zaštite podataka povremeno će se mijenjati. U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene.

Ova Pravila zadnji put su izmijenjena 12.2.2024. godine.